Кантарът е предмет, цифрите върху който могат да развалят настроението на

...
Кантарът е предмет, цифрите върху който могат да развалят настроението на
Коментари Харесай

Не бързайте да слабеете! Цифрите на кантара могат да бъдат лъжовни – ето как наистина се мери теглото:

Кантарът е предмет, цифрите върху който могат да скапват настроението на една жена за целия ден. Повечето от нас всяка заран, скачайки от леглото, се втурват към везната, с цел да ревизират какъв брой тегло са загубили, даже в случай че това са единствено 300 грама.

А случвало ли ви се е да пазите  изтощителна диета в продължение на няколко дни,а  показанията на кантара  да не се трансформират или да станат още по-високи? Днес взехме решение да ви разкрием каква е повода и да ви дадем отговор на въпроса дали да имаме вяра на цифрите, показани от кантара.

Как да измерим вярно тежестта:

Нека си представим жена, чиято мускулна маса тежи 45 кг, а мазнините – 15 кг.

Като цяло, тежестта й е 60 кг, само че някак си кантарът демонстрира ту 57 кг, ту 64 кг. И най-важното – тя не е трансформирала нищо в своя режим и диета. Повечето разчитат на кантара като последна инстанция по въпроса за загуба на тегло, без да проучват положението на тялото си като цяло. За да се мери действителното тегло, би трябвало да се вземат поради редица фактори.

Фактори, влияещи върху съмненията на тежестта:

Най-важният от тях е количеството на водата. Организмът с всевъзможни средства се пробва да поддържа водно-електролитния баланс, затова, колкото по-малко течност му подавате, толкоз повече той я задържа, с цел да действа вярно. Ето за какво ви става неприятно при високи температури. Щом се появи дъждец или стане малко по-студено, тялото незабавно „ отдава “ литри течност, защото сега не са му нужни.

Гликоген.
Всеки грам въглехидрати, който тялото ви съхранява под формата на този детайл, в допълнение задържа три грама вода. Ако вечерта сте изяли парче тортата, а на сутринта се качите на кантара, не се плашете, това не са непотребни килограми мазнини, а вода. От нея елементарно може да се отървете. Но въпреки всичко не прекалявайте със сладкото.

Теглото при дамите може да варира според от етапа на менструалния цикъл. Не единствено заради покачвания вкус, само че също по този начин и заради отоци. Това е най-очевидно в последната седмица преди започване на нов цикъл. Следователно, да мерите тежестта в този интервал не е желателно – единствено ще си развалите настроението.

Отоци.
Ако внезапно сте повишили наличието на сол в храната, най-вероятно, това ще провокира скок в тежестта. Съответно, в случай че започнете да ядете по-малко сол, телесното ви тегло ще намалее.
Не забравяйте, че тялото се приспособява към устойчиво равнище на банкет на сол за сметка на равнищата на хормона алдостерон. Ако нормално консумирате по пакетче солени фъстъци, без това да се отразява на тежестта ви, то след спазването на дълга „ безсолна “ диета, даже и едно фъстъче ще вдигне стрелката на кантара.
Също по този начин, мощната подутина може да е сигнал за нарушавания в работата на бъбреците.

Показанията на везната сами по себе си са безполезни. За да измерите същинското си тегло, което би трябвало да обърнете внимание на следните индикатори.

Талия.
За да сте сигурни, правете по три измервания за седмица: в региона на пъпа, пет сантиметра по-нагоре и пет сантиметра по-надолу. Когато всички параметри на талията стартират да понижават, евентуално количеството на мазнините в тялото ви сполучливо понижава, и противоположното. По същия метод може да се мери размерът на бедрата и други елементи на тялото.

Нивото на сила.
Ако вашата диета е ориентирана към основаване на калориен недостиг в организма, равнището на интензивност ще бъде мерило за нейния триумф. Когато кантарчето демонстрира загуба на килограми, а вие се чувствате мощни и енергични, то знайте, че градите мускулна маса (която, както е известно, е по-тежка от мазнини със същия обем).

Оток.
Ако заран клепачите ви наподобяват дребни възглавници, по-добре е да не се качвате на везната, а да изчакате тялото да се освободи от непотребната течност. За тази цел би трябвало няколко дни да се храните вярно и да спазвате верен режим на банкет на течности.

Също по този начин, с цел да контролирате тежестта си, би трябвало да знаете главните показатели  на съотношението растеж, тегло и възраст  .

Сега към този момент няма да унивате и да се мъчите с непотребни диети, в случай че видите на кантара някакви си три кг допълнително. Споделете тази потребна информация с приятелите си!

Инфо: http://lekuvai.eu

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР